Joensuussa ja Hyvinkäällä käytiin junnujen matalan kynnyksen kisat

03.04.2022

Kuva Hyvinkään kisoista

Joen Mawashi ja ja Hyvinkään Shotokan karate järjestivät peräkkäisinä viikonloppuina omilla alueillaan junnuille matalan kynnyksen kisat. Molemmissa osanotto oli kiitettävää, ja saatiin taas pitkän tauon jälkeen uusille kisailijan aluille mahdollisuus kokeilla karatea kilpailumuotona. Viikon päästä samanlaiset kisat järjestetään myös Tampereella.

Ohessa hiukan järjestäjien raporttia kisoista.

Joensuun kilpailut 26.3.

Lauantaina 26.3. järjestettiin karaten U18 aluekisat Joensuussa. Osanotto oli ilahduttavan runsasta; yhteensä n.30 innokasta nuorta karatekaa useasta eri Savo-Karjalan seurasta. Sarjat oli järjestetty viidelle eri ikäryhmälle ja niitä oli sekä katassa että kumitessa.

Aluekisojen tavoitteena on toimia matalan kynnyksen periaatteella kokemattomammille kilpailusta kiinnostuneille ja toisaalta antaa mahdollisimman paljon kilpailukokemusta jo hieman kokeneemmillekin kisaajille. Lisäksi sarjat oli aikataulutettu ikien puolesta niin, että nuorimmatkin osallistujat pääsivät seuraamaan vanhempien tekemisiä kilpatatamilla.

Suurin osanotto oli U12 kumitessa, joka jaettiin kahteen pooliin, josta voittajat kohtasivat finaalissa päivän viimeisessä ottelussa.Karatekisojen yhteydessä järjestettiin myös tuomarivaliokunnan jäsenen Marjaana Rantalan pitämä tuomarikurssi, jonka osallistujat pääsivät kokeilemaan oppimaansa saman tien juniorikisojen yhteydessä. Kisojen jälkeen oli vielä mahdollista suorittaa tuomarilisenssikoe.

Järjestävä seura, Joen Mawashi, kiittää kaikkia osallistujia, toimitsijoita ja tuomareita, jotka mahdollistivat tämän hienon junioritapahtuman.

Asko Rissanen

26.3. U18 Aluekisojen tulokset:

Pyykkipoika
1 Minea Vesikko

Hyvinkään kilpailut 2.8.

Hyvinkäällä käytiin matalan kynnyksen junioriturnaus lauantaina 2.8. Kilpailijoita oli saapunut paikalle upeat 62 kisaajaa.Kisat käytiin sekä kumitessa, että katassa.

Kilpailun tarkoitus oli saada nuoria mukaan kilpakaraten pariin matalalla kynnyksellä ja auttaa joustavan polun kautta lähtemään mukaan kilpakaraten pariin. Kisojen taso oli erittäin hyvä ja yhteishenki seurojen, valmentajien ja vanhempien välillä oli loistava.Kaikki kannustivat kaikkia ja nuoret olivat voittajia jo siinä, että rohkeus riitti tulla mukaan taistelemaan.

Päivä oli onnistunut kaikin puolin ja Hyvinkään Shotokan karate tulee järjestämään samanlaisen tilaisuuden syksyllä uudestaan. Näinä poikkeuksellisina aikoina oli hienoa nähdä, kuinka karate yhdistää toimintaa ja kuinka laajalta alueelta kisaajia oli mukana. 13 seuraa ja Jyväskylästä asti joukkue mukana.

Hyvinkään Shotokan karate kiittää kaikkia yhteistyöstä ja yhteishengestä.