Björn Kulovuorelle kultaa ja Bess Männylle hopeaa Slovakian Grand Prix -kisasta

26.03.2022

Slovakian Bratislavassa käydyistä kovatasoisista Grand Prix -kilpailuista matkasi Suomeen hienosti kaksi mitalia. Kisa keräsi Keski- ja Pohjois-Euroopan kovimmat karatekat mittelemään taidoistaan. Ilmoittautumisia kisaan oli miltei kaksi tuhatta 30:sta maasta ja liki 240:stä seurasta.

Björn Kulovuori voitti kaikki viisi otteluaan alle 84-kilon miesten kumitesarjassa. Finaaliottelussa kaatui isäntämaan Adi Gyurik, joka on WKF-rankingissa sijalla 33. Kulovuori on viime aikaisten hyvien suoritusten johdosta noussut  rankingissa sijalle 40.

Myös Bess Mänty antoi kovan näytön sijoittumalla naisten katassa toiseksi. Sarjassa oli 32 osallistujaa ja finaaliin asti tarvittiin neljä kierrosta. Kolmannelle kierroksella Bessillä oli parhaimmat pisteet, mikä oikeutti hänet suoraan finaaliin.

Finaalissa Anan Dai katan tehnyt Bess joutui kuitenkin hieman taipumaan Tsekin Veronika Miskovalle, ja näin Bess Männylle hienosti hopeaa hyvillä pisteillä 24.34.