Liiton suositus jäsenseuroille harjoitustoiminnan käynnistämisestä

13.05.2020

Liiton suositus jäsenseuroille harjoitustoiminnan käynnistämisestä

Kesän lähestyminen ja hallituksen linjauksen mukainen asteittainen rajoitusten poistaminen on hieno uutinen myös liikunnan harrastamisen ja urheilutoiminnan kannalta. Toukokuulle suositellaan ulkoharjoittelua pienryhmissä lähikontakteja välttäen. Odotamme edelleen viranomaisten ohjeistusta kesäkuun sisäharjoittelulle.

Suomen Karateliitto suosittelee seuroille harjoitustoiminnan käynnistämisestä seuraavaa:

Aikaväli 14.- 31.5.2020: Seurat voivat järjestää pienryhmäharjoitustoimintaa ulkoliikuntapaikoilla lähikontakteja välttäen alle 10 hengen ryhmissä

Lähikontakteja välttävä harjoittelu voi sisältää erilaisia fysiikka- ja koordinaatioharjoituksia, tekniikkaharjoituksia ja kataharjoittelua, jossa urheilijat eivät tule kahta metriä lähemmäs toisiaan.

Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy mahdollisimman samana harjoituksesta toiseen

Harjoituksiin ei saa osallistua, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

Harjoituksia järjestetään vain sen ikäisille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita

Osallistujat saapuvat harjoituksiin suoraan harjoitusvaatteissa.

Mahdollisia valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö (ohjaaja/valmentaja)

Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.

Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Ulkoharjoittelun lisäksi/ vaihtoehtona on suositeltavaa järjestää seuran jäsenille ohjattu harjoitus verkon kautta tai osallistua jonkun toisen järjestämän ohjattuun harjoitukseen verkon kautta.

 

Aika 1.6.2020 alkaen harjoittelu sisäliikuntatiloissa ja ulkoharjoittelun jatkaminen

Suomen Karateliitto odottaa viranomaisten liikuntaan ja urheiluun liittyvää ohjeistusta, jonka jälkeen seuroille lähetetään toimintaan liittyvät tarkemmat suositukset.

Kamppailulajiliitot valmistelevat yhteisiä suosituksia turvallisuuden huomioimisesta sisäharjoitustoiminnan alkaessa. Suositukset viimeistellään viranomaisten ohjeiden valmistuttua.

Ulkoharjoittelu lähikontakteja välttäen voidaan 1.6. alkaen järjestää alle 50 hengen ryhmille huomioiden yllä mainitut seikat.

Suomen Karateliitto myös suosittelee seuroille mahdollisuuksien mukaan harjoituskauden pidentämistä kesä/heinäkuulle, jotta harrastajat pääsevät pitkän tauon jälkeen palaamaan harrastuksen pariin.

Seurojen vastuuhenkilöitä ja valmentajia kehotetaan perehtymään lisäksi Olympiakomitean, valtioneuvoston ja THL:n suosituksiin ja ohjeisiin.