Antidoping

Suomen Karateliitto ry ja sen jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen antidopingsäännöstöä ja sen myötä myös maailman antidopingsäännöstöä (WADA) ja Maailman Karateliiton (WKF) antidopingsäännöstöä. Suomen Karateliitto ry haluaa olla mukana tekemässä puhdasta urheilua yhdessä muiden kansallisten ja kansainvälisten urheilujärjestöjen kanssa.

Lisätietoa:

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Suomen antidopingsäännöstö

Maailman karateliiton (WKF) antidoping säännöt

ADT-ohjelma Karateliitto 2018

 

Erivapausmenettely

Mikäli terveyden ylläpitämiseen tai sairauden hoitoon ei ole saataville sallittua lääkettä, lääkitykseen
voidaan hakea erivapautta. Sen avulla urheilija saa käyttää kyseistä kiellettyä lääkitystä, kun SUEK:n
erivapauslautakunta on hyväksynyt erivapauden. SUEK:n tekemä erivapauspäätös koskee kansallisen tason urheilijaa ja kansallisen tason kilpailuja Suomessa.

Kansallisen tason urheilijat hakevat erivapaudet SUEK:lta ja kansainväliseen testauspooliin kuuluvat sekä kansainvälisiin urheilutapahtumiin osallistuvat urheilijat kansainväliseltä liitolta. Kansainväliset kilpailut ovat määritelty WKF:n sivuilla seuraavasti: ”International-level athletes are defined as (1) athletes included in the WKF Registered Testing Pool (RTP), or (2) Athletes who compete in any WKF International Events in the WKF International Calendar that can be downloaded on https://www.wkf.net/calendar.php

 

Lisätietoa erivapauskäyttännöis

WKF erivapausanomus

KAMU – Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2018 (pdf)

KAMU -lääkehaku

Ilmoita urheilurikkomuksista

Puhtaasti paras verkkokoulutus

Tilaa SUEK:in uutiskirje